FAQ over statische velden static fields (Trein & HVDC)

Ik woon in een oud huis in de nabijheid van een geëlektrificeerde spoorlijn. Kan deze spoorlijn mijn elektrische toestellen beschadigen? Ik heb problemen met een elektrische boiler: kunnen de storingen veroorzaakt worden door de magnetische velden van deze geëlektrificeerde spoorlijn?

De meeste geëlektrificeerde spoorlijnen in België met uitzondering van de hogesnelheidstrein werken op gelijkstroom. Bijgevolg genereren de elektrische leidingen (bovenleidingen) die de treinen voeden, constante elektrische en magnetische velden. Aangezien directe velden geen stromen induceren in metalen structuren, is er a priori geen eenvoudig verband tussen de spoorweglijn en uw slecht werkende boiler.

Wij raden u echter aan om uw elektrische installatie en in het bijzonder het aardingssysteem te laten controleren. Een slecht aardingssysteem kan inderdaad oorzaak zijn van talrijke problemen, vooral in een elektronisch apparaat. In oude huizen kunnen wijzigingen aan de elektrische leidingen door de opeenvolgende bewoners soms oorzaak zijn van onregelmatigheden in de elektrische installatie, wat bij u het geval zou kunnen zijn.

Andere informatie dat u wellicht interessant zult vinden ...

Share